KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Akçakoyunlu Ortaokulu

0(344) 223 89 90
Mağralı Mah. 50. Sok. No22 MERKEZ/ KAHRAMANMARAŞ
Vizyon
Okulumuz kendi hinterlandında bulanan zorunlu ilköğretim çağındaki öğrencileri Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda eğiterek topluma faydalı bir birey olarak yetişmelerini sağlayacaktır.
Misyon
Okulumuz bundan önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonra da Ortaöğretime geçişte başarı çıtasını daha yukarılara taşımak kararlılığındadır.
Başarılar
2019-2020 Eğitim Öğretim yılı okul sporları programında bulunan okullar arası Yıldız Erkekler Kros İl Birinciliği yarışmalarında okulumuz takım halinde il 4.sü olmuştur. 2019-2020 eğitim öğretim yılı okul sporları programında bulunan okullar arası YILDIZ ERKEKLER SERBEST GÜREŞ İL BİRİNCİLİĞİ yarışmalarında okulumuz takım halinde İL BİRİNCİSİ olmuştur. 2019-2020 eğitim öğretim yılı okul sporları HALTER YILDIZ ERKEKLER İL BİRİNCİLİĞİ müsabakalarında okulumuz takım halinde il birincisi olmuştur. 7 sporcu öğrenci ile katıldığımız müsabakalarda 6 tane 1.lik ve 1 tane 2. lik olmak üzere bütün öğrencilerimiz kürsüye çıkmıştır. 2019-2020 eğitim öğretim yılı okul sporları programında bulunan okullar arası YILDIZ KIZLAR JUDO İL BİRİNCİLİĞİ yarışmalarında okulumuz İL 1.OLMUŞTUR. 2019-2020 eğitim öğretim yılı okul sporları programında bulunan okullar arası YILDIZ KIZLAR VOLEYBOL İL BİRİNCİLİĞİ yarışmalarında okulumuz C grubunda 3. olmuştur. Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen başvuruları 9 Eylül - 8 Kasım 2019 tarihleri arasında alınan Türkiye genelinde 68 ilden resimlerin gönderildiği kooperatif konulu resim yarışmasına Kahramanmaraş´tan 56 farklı eser katıldı. Bu eserler arasında yer alan, Fatma Kevser Aksen, Kifayet Ela Dipçik ve Abdullah Elcuk´un eserleri ilk üç sırayı aldı. Ticaret Bakanlığı´nın düzenlediği özel ve resmi okulların katıldığı yarışma da neticeye giren öğrencilerin öğretmeni, Akçakoyunlu Ortaokulu Resim Öğretmeni Erden Usanmaz´ında başarısı plaketle ödüllendirildi. "YARIŞMADA İLK 3 SIRAYI ALDI" Yarışmalarda lise ve dengi okullar arasında düzenlenen şiir yarışmasına 234 şiir, yetişkinler arasında düzenlenen şiir yarışmasına 448 şiir ve resim dalında ise 318 eser katıldı. Ortaokul öğrencileri arası resim yarışmasında dereceye girenler belli oldu.Okulumuz öğrencisi Abdullah Elcuk, Türkiye 3.sü oldu. 2019-2020 Sezonu Okul Sporları faaliyetleri kapsamında Satranç müsabakalarında okulumuzun Yıldız Kız Satranç Takımı il 2.si olmuştur. 2019-2020 eğitim öğretim yılı okul sporları programında bulunan okullar arası yıldız kızlar ve yıldız erkekler bilek güreşi il birinciliği yarışmalarında okulumuz takım halinde il birincisi olmuştur. 2019-2020 Eğitim- öğretim yılı okul spor faaliyetleri programında bulunan futsal müsabakalarına İL 2.Sİ OLMUŞTUR.
Toplantı Salonu :1
Öğretim Şekli :Tekli öğretim
Pansiyon Bilgileri
YOK.